Szükséges tudnivalók az utazáshoz

 

Indulás: 2016. július 6 szerda, 5 óra, a Főépület melletti, sorompón kívüli parkoló a Hatvani István szobor (Nyugati kapu) oldalában. A csomagok bepakolása céljából 10 perccel előbb célszerű érkezni.

Okmányok: feltétlenül szükséges az érvényes útiokmány (útlevél vagy személyi igazolvány)

Biztosítás: mindenkinek legyen az utazás napjaira érvényes betegség/baleset/poggyász biztosítása. Aki nem Zsófinál fizette be, az saját maga gondoskodjon a biztosításról. A buszon orvos nem utazik.

Valuta: Magyaroszág és Szovákia területén is csak kisebb megállókat tervezünk, célszerű kisebb vásárlások, WC céljára hozni Ft-ot és Euro-t. Az idő legnagyobb részét Csehország területén töltjük, Cseh Koronát vigyünk magunkkal étkezések, üdítők, WC stb céljaira. (Javasolt összeg fejenként min.  20-25eFt-ot átváltani)

Szállás: minden éjszakát Brno-ban, a Hotel Voronez2-ben fogunk tölteni.

Étkezések: hozzunk élelmet az első napra, vacsorát is beleértve. A többi napokon reggelit és vacsorát a hotelben kapunk. A vacsora nem tartalmaz italt. A napközbeni étkezésről/ebédről magunk gondoskodunk. A várható melegre tekintettel nagyon fontos, hogy mindig legyen nálunk elegendő víz/innivaló. A buszon csak nagyon korlátozott mennyiségben tudunk vizet magunkkal vinni.

Ruházat: Júliusra meleget várunk, de az időjárás kiszámíthatatlan. Készülünk barlangba, csónakázni. Fel kell készülni egy-egy kisebb esőre. Ezért a könnyű ruhák és kényelmes cipő mellett esőkabát/esernyő és néhány melegebb darab is szükséges.

Csoport: nagyon fontos, hogy a csoport mindig maradjon együtt.

Audioguide: A krakkoi kirándulás kedvező tapasztalatai alapján bérelünk audioguide készletet. Mindenki meg fogja kapni a készüléket és a fülhallgatót. A készülék elemmel működik, az elemnek mind az öt napra ki kell tartania, ezért fontos, hogy kapcsoljuk ki, ha nem használjuk.

Belépők: a kiállítás belépők árát igyekszünk a befizetett pénzekből fedezni. Becslésem szerint a pénznek elégnek kell lennie, de mivel pontos kalkuláció előzetesen nem készíthető, célszerű a biztonság kedvéért erre a célra is tartalékolni cseh koronát.

Érkezés: vasárnap a késő esti órákban