Szükséges tudnivalók az utazáshoz

 

Indulás: 2017. július 6 csütörtök, 5 óra, a Főépület melletti, sorompón kívüli parkoló a Hatvani István szobor (Nyugati kapu) oldalában. A csomagok bepakolása céljából 10 perccel előbb célszerű érkezni.

Okmányok: feltétlenül szükséges az érvényes útiokmány (útlevél vagy személyi igazolvány)

Biztosítás: mindenkinek legyen az utazás napjaira érvényes betegség/baleset/poggyász biztosítása. A buszon orvos nem utazik.

Valuta: Magyaroszág területén csak kisebb megállókat tervezünk, célszerű kisebb vásárlások, WC céljára hozni Ft-ot. Az idő legnagyobb részét Szlovákia területén töltjük, Eurót vigyünk magunkkal étkezések, üdítők, WC stb céljaira. (Javasolt összeg fejenként min.  20eFt-ot átváltani)

Szállás: minden éjszakát Selmecbányán, a Kachelman panzióban fogunk tölteni.

Étkezések: hozzunk élelmet az első napra, vacsorát is beleértve. A többi napokon reggelit és vacsorát a hotelben kapunk. A vacsora tartalmazza a levest, főételt, és egy alkoholmentes italt vagy nagy sört vagy 0.1 l bort. A napközbeni étkezésről/ebédről magunk gondoskodunk. A várható melegre tekintettel nagyon fontos, hogy mindig legyen nálunk elegendő víz/innivaló.

Ruházat: Júliusra meleget várunk, de az időjárás kiszámíthatatlan. Készülünk bányába is. Fel kell készülni egy-egy kisebb esőre. Ezért a könnyű ruhák és kényelmes cipő mellett esőkabát/esernyő és néhány melegebb darab is szükséges.

Csoport: Nagyon fontos, hogy a csoport mindig maradjon együtt.

Audioguide: A korábbi kirándulások kedvező tapasztalatai alapján bérelünk audioguide készletet. Mindenki meg fogja kapni a készüléket és a fülhallgatót. A készülék elemmel működik, az elemnek mind a négy napra ki kell tartania, ezért fontos, hogy kapcsoljuk ki, ha nem használjuk. Városnézés, közös programok közben azonban feltétlenül használjuk, mert a látványosságok ismertetése mellett fontos szervezési információkat is ezen keresztül tudunk meg.

Belépők: a kiállítás belépők árát igyekszünk a befizetett pénzekből fedezni. Becslésem szerint a pénznek elégnek kell lennie, de mivel nehéz előzetesen pontos kalkulációt végezni, a biztonság kedvéért célszerű erre a célra is tartalékolni Eurót.

Érkezés: vasárnap a késő esti órákban